Glazen schuifdeur voor in de woonkamer

Of je nu meer daglicht in huis wilt of een soepele overgang van binnen naar buiten, een glazen schuifdeur in je woonkamer is altijd een goed idee! Een schuifdeur van glas geeft je woning een luxe uitstraling, is tijdloos en biedt veel praktische voordelen. Een heuse aanwinst dus. Wil jij een glazen schuifdeur om je woonkamer met buiten te verbinden en ben je op zoek naar meer informatie? In deze blog krijg je de nodige tips en inspiratie.

Glazen schuifdeur, een populaire oplossing voor je woonkamer

Een onbelemmerd, wijds uitzicht op je eigen tuin en een zonovergoten woonkamer, wie wil dat nou niet?! Steeds meer mensen zoeken naar manieren om het buitenleven naar binnen te halen. Niet zo gek dus, dat glazen schuifdeuren de laatste jaren steeds populairder zijn geworden. Een schuifdeur van glas is dé oplossing voor meer wooncomfort.

De voordelen van een glazen schuifdeur in je woonkamer

Wie kiest voor een glazen schuifdeur in de woonkamer, kiest voor jarenlang plezier. Een glazen schuifdeur die de woonkamer met de tuin verbindt, biedt namelijk heel veel voordelen. We zetten de 5 grootste voordelen voor je op een rijtje.

1. Een schuifdeur verbindt binnen met buiten

Een van de meest gehoorde redenen waarom mensen kiezen voor een schuifdeur, is de verbinding van binnen met buiten. Met één gemakkelijke schuifbeweging creëer je een soepele overgang van de woonkamer naar de tuin. Is het mooi weer? Schuif de glazen deur dan volledig open en het buitenleven lacht je tegemoet.

2. Meer lichtinval met een glazen schuifdeur

Een schuifdeur van glas zorgt voor extra veel daglicht in je woonkamer, zelfs in de winter. En dat heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Heb je veel licht in huis, dan ben je vrolijker en sneller geneigd om naar buiten te gaan.

3. Met een glazen schuifdeur is je woonkamer optisch groter

Heb je geen grote woonkamer? Geen zorgen, met de glazen schuifdeur creëer je een open en ruimtelijk effect. Het resultaat? Een optisch grotere woonkamer.

4. Een luxere uitstraling dankzij een schuifdeur van glas

Grote glaspartijen zorgen vaak voor een luxe, chique uitstraling. Met een glazen schuifdeur zit je dus goed. Een bijkomend voordeel hierbij zijn de relatief lage kosten van een schuifdeur. Je creëert dus een luxe uitstraling tegen een betaalbare prijs.

Glazen schuifwand VG17 gemonteerd in Nederweert Limburg

5. Woningwaarde stijgt met een glazen schuifdeur

De combinatie van de 4 bovengenoemde voordelen zorgt voor een stijging van de woningwaarde. Meer woongemak en leefcomfort maken jouw woning aantrekkelijk voor veel woningzoekers. Een glazen schuifdeur in de woonkamer is dus het overwegen waard, wanneer je jouw woning in de nabije toekomst wilt verkopen.

De mogelijkheden van een glazen schuifdeur

Bij de aanschaf van een glazen schuifdeur zijn er tal van mogelijkheden. Een keuze maken kan hierdoor lastig zijn. Zorg er altijd voor dat een glazen schuifdeur past bij de stijl van je woonkamer en bij jouw wensen. Laat je hierbij altijd adviseren door een expert.

De mogelijkheden bij de aanschaf van een glazen schuifdeur in de woonkamer zijn:

Openingswijze

Een glazen schuifdeur open je niet door de panelen te draaien, maar te schuiven. Dit kan op meerdere manieren: door simpelweg van links naar rechts (of andersom) te schuiven of door het systeem eerst omhoog te tillen met een deurkruk. Dit laatste systeem heet een hefschuifsysteem.

Naast schuifdeuren met een schuifsysteem, bestaan er ook schuifdeuren met een schuif-draaisysteem. Deze schuifdeuren hebben losse, verplaatsbare panelen die over het gehele front geopend kunnen worden.

Aantal panelen

Naast de openingswijze van de panelen kun je bij een glazen schuifdeur ook een keuze maken uit het aantal panelen. Zo wordt een dubbele schuifdeur in de woonkamer steeds populairder. Een dubbele schuifdeur is, zoals de naam al doet vermoeden, een deur met twee schuivende delen. Uitermate geschikt voor bredere doorgangen.

Materiaalkeuze

Hout, kunststof of aluminium. Het frame van een glazen schuifdeur kan vervaardigd worden uit verschillende materialen. Let bij je keuze vooral op wat het beste aansluit op jouw woonkamer en houd daarbij de verschillende eigenschappen van de materialen in gedachten. Zo is aluminium een goede keuze als je gaat voor een duurzame en onderhoudsarme schuifdeur.

Kleurkeuze

Uiteraard kun je bij de aanschaf van een glazen schuifdeur ook je eigen kleur kiezen. Zeg het maar: wordt jouw schuifdeur in de woonkamer wit, zwart of toch liever een andere kleur?

Glazen schuifdeur ook als beglazing voor balkon

Glazen schuifdeuren zijn ook perfect te gebruiken als balkonbeglazing. We spreken dan in de meeste gevallen van een schuifwand in plaats van een schuifdeur. De wand is dé oplossing voor balkons waar het stevig kan waaien.

Geïnteresseerd in een glazen schuifdeur op maat?

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in een glazen schuifdeur op maat? Bij de Glazen Wanden Specialist zit je goed. Wij leveren en monteren glazen schuifdeuren. Snel, vakkundig en altijd op maat gemaakt. Neem gerust contact op voor meer informatie of voor een afspraak in onze showroom. We informeren je graag over de mogelijkheden.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×