Glazen veranda schuifdeuren: veranda dichtmaken met glas

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om langer van het buitenleven te genieten. Zo kiezen steeds meer mensen voor een veranda. Het voordeel van een veranda is dat je deze gemakkelijk kunt uitbreiden. Met glazen schuifdeuren bijvoorbeeld. En daar weten we bij de Glazen Wanden Specialist natuurlijk alles van. In deze blog gaan we daarom uitgebreid in op glazen veranda schuifdeuren. Wat zijn de voordelen en de mogelijkheden? En waar moet je op letten bij de aanschaf van een schuifdeur?

Wat zijn glazen schuifdeuren?

Een glazen schuifdeur is een deur die je niet draait, maar schuift. De glazen panelen van de deur rollen open en dicht door middel van een schuifsysteem. Dit systeem bestaat vaak uit (onzichtbare) wieltjes, geleiders en rails.

Glazen schuifdeuren en schuifwanden kunnen niet alleen binnen, maar ook buiten worden toegepast. Zo kun je ervoor kiezen om een houten overkapping of veranda met glazen schuifdeuren dicht te maken, zodat je ook tijdens frissere dagen van je tuin kunt genieten.

De voordelen van schuifdeuren van glas

Het gebruik van glazen schuifdeuren in een veranda wint de laatste jaren aan populariteit. En dat is niet verwonderlijk. Schuifdeuren van glas bieden namelijk veel voordelen:

Met glazen schuifdeuren geniet je (nog) langer van het buitenleven

Door je veranda te voorzien van glazen schuifdeuren profiteer je maximaal van het buitenleven, zelfs tijdens koudere periodes. Een glazen schuifdeur biedt de mogelijkheid om een veranda geheel af te sluiten, terwijl de heldere glazen panelen voldoende daglicht doorlaten en het uitzicht niet belemmerd wordt.

Glazen schuifdeuren besparen ruimte in de veranda

Bij een glazen schuifdeur is er geen openingshoek vereist. Dit maakt de deur ruimtebesparend ten opzichte van een traditionele draaideur. Ideaal in een kleine ruimte, zoals een veranda.

Glazen schuifdeuren zorgen voor een luxe uitstraling

Glas heeft als voordeel dat het luxe uitstraalt. Welke stijl je ook hebt en of je nu een aluminium of houten veranda hebt, een glazen schuifdeur zorgt altijd voor een strak en luxe design.

Soorten glazen schuifdeuren

Wil jij een veranda met glazen schuifdeuren? De mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn vele soorten glazen veranda schuifdeuren, zoals een volglas-schuifwand of een schuifpui in een aluminium kozijn. Het grote voordeel is dat veel schuifdeuren eenvoudig op maat zijn te maken.

Volglas-schuifwand

Ga je voor een stijlvol design en wil je een onbelemmerd uitzicht, kies dan voor een volglas-schuifwand. Deze schuifdeur heeft meerdere glazen panelen zonder profiel en is volledig transparant. Volglas schuifwanden zijn uitermate geschikt voor het bouwen van glazen veranda’s.

Glazen schuifpui

Wat veel mensen niet weten is dat een glazen schuifpui niet alleen geschikt is voor in een woning, maar ook heel goed een veranda kan verfraaien. De panelen van een glazen schuifpui zitten in een aluminium frame. Dit maakt deze veranda schuifdeur beter bestand tegen regen en harde wind.

Uitbreidingsopties

Of je nu voor een volledig glazen schuifwand gaat of voor een schuifpui van glas, bij veranda schuifdeuren zijn er genoeg opties tot uitbreiding. Zo heb je onder meer de keuze uit:

 • Het aantal rails waarin de glazen panelen schuiven.
 • Verzonken of niet-verzonken onderrails.
 • Meerdere inbouwhoogtes.
 • Wel of geen beveiligingssloten.
 • Profielkleur: schuifdeuren voor een veranda zijn vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar zoals zwart, wit of grijs.

Glazen schuifdeur bestellen? Houd hier rekening mee

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je jouw ideale veranda schuifdeur bestellen? Houd bij de aanschaf dan rekening met de volgende aspecten:

De juiste maten

Dit lijkt logisch, maar vooral bij een glazen schuifdeur is het bepalen van de hoogte en de breedte een belangrijke stap. Dit bepaalt namelijk het aantal rails dat je nodig hebt en de overlap van de glazen schuifwanden.

Een goede fundering

De grond waarop een glazen veranda schuifdeur komt te rusten, moet stevig en stabiel zijn, zodat de deur niet gaat zakken of wankelen. Zorg daarom voor een goede fundering. Hiervoor bestaan funderingskokers.

Het gebruik van veiligheidsglas

Het gebruik van veiligheidsglas voor jouw glazen veranda schuifdeuren is aan te raden. De kans op ernstige letselschade na een glasbreuk wordt hiermee aanzienlijk verkleind. Bij de meeste glazen schuifdeuren heeft u de keuze uit gelaagd- of gehard veiligheidsklas.

Meer weten? Neem contact op

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over glazen veranda schuifdeuren? Of heb je interesse gekregen in een glazen schuifdeur voor jouw veranda en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×