Overkapping dichtmaken: dit zijn de opties

Je overkapping dichtmaken tijdens de koudere dagen? Het is mogelijk om je overkapping volledig, gedeeltelijk of half dicht en half open te maken. Ook qua materiaalgebruik is er volop keuze. Kies je voor een zijspie, schuttingdelen, screens, hout, doek of een glazen schuif- of vouwwand?

In deze blog vertellen we je meer over de opties die er zijn om je terrasoverkapping dicht te maken. Zo geniet je straks nog langer van een behaaglijk buitenleven.

Zijkant overkapping dichtmaken

Wil je alleen de zijkant van de terrasoverkapping dichtmaken? Dan is een zijspie een redelijk eenvoudige en voordelige oplossing. Een zijspie is een ‘zijwandje’ en plaats je aan de bovenkant van je terrasoverkapping.

De wind in de bovenhoek houd je hierdoor buiten de deur. Is je overkapping vrij gepositioneerd, dan biedt een schuttingdeel uitkomst. Deze kun je aan de zijkant van de schutting plaatsen, zo hoog als je zelf nodig vindt. Wil je de zijkant volledig dichtmaken, dan kun je dit ook combineren met een glazen kunststof plaat. Op die manier kan er toch licht naar binnen schijnen en kijk je zelf lekker naar buiten.

Veranda dichtmaken met screens

Het is ook mogelijk om je veranda dicht te maken met waterdichte screens. Als je de voorkeur geeft aan privacy, dan kies je een screen zonder zichtvenster. Vind je het belangrijk om naar buiten te kunnen kijken? Kies dan juist voor een screen met zichtvenster. Voor iedere toepassing is er wel een geschikte oplossing. De screens zijn eenvoudig te bedienen en zorgen dat je beschut bent tegen kou, regen en wind. Bij warm weer rol je ze eenvoudig weer op.

Terrasoverkapping dichtmaken met doek

De terrasoverkapping dichtmaken met doek is eveneens het overwegen waard. Hiermee sluit je de terrasoverkapping, op relatief goedkope wijze, af tegen kou en wind. In de zomermaanden haal je het doek er weer af. Het is een eenvoudige oplossing, maar ziet er minder fraai uit dan bijvoorbeeld een glazen vouwwand.

Veranda dichtmaken met hout

Hout is eveneens geschikt om de terrasoverkapping aan de zijkanten dicht te maken. Het geeft een nette en sfeervolle uitstraling. Ook heb je hiermee veel privacy. Het nadeel is dat het donker kan worden en dat het licht van buitenaf wordt buitengehouden. Daarnaast is er met hout relatief veel onderhoud nodig.  Om de overkapping volledig af te sluiten is een combinatie van hout met een verandazeil een prima optie.

Overkapping dichtmaken met glazen wanden

Onze favoriet; de terrasoverkapping dichtmaken met glas. Het grote voordeel van deze optie is dat je heerlijk beschut zit, maar wel met een volledige lichtinval. Zo kun je het hele jaar door, zonder gedoe aangenaam buiten zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden om je terrasoverkapping dicht te maken met glas.

Glazen schuifwand

De naam zegt het al, met een glazen schuifwand kun je gemakkelijk de wanden open- en dichtschuiven. Je creëert hiermee een open effect voor je terrasoverkapping en zorgt voor veel licht in huis.

Glazen schuif-draaisystemen

Met een glazen schuif-draaisysteem maak je gebruik van losse, verplaatsbare panelen die volledig geopend kunnen worden. De panelen van het systeem kunnen volledig open, en in een hoek geparkeerd worden. Hierdoor creëer je een gemakkelijke overgang van binnen naar buiten.

Glazen vouwwanden

Met een glazen vouwwand is het mogelijk om de gehele wand naar een kant te schuiven, zodat je zelfs met regen, tocht of wind onbelemmerd van het uitzicht kunt genieten. Door het kniksysteem kun je kiezen of de vouwwanden naar binnen of buiten openen.

Vraag naar de mogelijkheden voor het dichtmaken van je overkapping

De opties voor het dichtmaken van je terrasoverkapping zijn uitgebreid. Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben (zoals vragen over een vergunning overkapping), neem dan gerust contact op voor meer informatie. We helpen je graag!

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×