Raambekleding voor een schuifpui: Inspiratie & advies

Ben jij op zoek naar inspiratie voor de raambekleding van jouw schuifpui? Wij helpen je graag door de mogelijkheden voor je op een rijtje te zetten.

Laat je door ons inspireren en kom erachter welke raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw schuifpui.

Welke raambekleding voor een schuifpui?

Een schuifpui bestaat voornamelijk uit glas. Hierdoor is het een echte sfeermaker en zorgt het voor veel lichtinval in jouw woning. Doordat een schuifpui voornamelijk uit glas bestaat, biedt het echter weinig zonwering en privacy. Dit is voor veel mensen reden om te kiezen voor raambekleding voor de schuifpui.

Passende raambekleding kan daarnaast ook bijdragen aan de sfeer en uitstraling van de ruimte. Er zijn verschillende soorten raambekleding beschikbaar voor jouw schuifpui, denk bijvoorbeeld aan:

 • Gordijnen
 • Shutters
 • Jaloezieën
 • Plissé gordijnen
 • Vouwgordijnen

We vertellen je graag meer over bovenstaande opties.

Gordijnen voor jouw schuifpui

Gordijnen kunnen zowel overdag als in de avond nuttig zijn. Overdag dienen ze vooral als stijlvolle aankleding van jouw schuifpui. In de avond kun je de gordijnen dicht doen, waardoor je volledige privacy hebt én de warmte ook nog eens heerlijk binnenhoudt. Vaak worden gordijnen gecombineerd met andere soorten raambekleding zoals vouw- of rolgordijnen.

Een nadeel van gordijnen is dat je weinig invloed hebt op de hoeveelheid lichtinval. Je heb in principe maar twee opties wanneer de gordijnen hangen: open of dicht. Het is lastig om met gordijnen maar een klein beetje licht naar binnen te laten.

Ben jij op zoek naar goedkope raambekleding voor jouw schuifpui? Dan zijn gordijnen het meest geschikt. Je hebt al gordijnen van 135 x 180 centimeter voor €29,95. Gordijnen zijn in veel verschillende soorten en maten beschikbaar. Op de meeste woon-webshops kun je veel verschillende soorten gordijnen bestellen, bijvoorbeeld bij Wehkamp.

Shutters als raambekleding

Shutters zijn grote lamellen die worden verwerkt in shutterluiken. Ze worden vooral gekozen vanwege de landelijke uitstraling: een stijl die steeds vaker terug komt in woningen. Shutters zijn daarnaast erg praktisch. Het is een systeem dat je gemakkelijk kunt openen en sluiten. Je kunt gedurende de dag gemakkelijk de lichtinval bepalen.

Shutters schuifpui

 

Het gebruik van shutters brengt echter ook een aantal nadelen met zich mee. Allereerst is het flink duurder dan andere soorten raambekleding. De gemiddelde prijs ligt namelijk tussen de €300 en €500 per meter. Ook hebben shutters vrij veel onderhoud nodig. Ze moeten regelmatig worden afgestoft, omdat ze veel stof vangen wanneer ze horizontaal open staan.

Jaloezieën voor een schuifpui

Jaloezieën zijn budgetvriendelijk, praktisch en helemaal van deze tijd. Je kunt met jaloezieën, net als bij shutters, zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen. De prijs van houten of aluminium jaloezieën liggen gemiddeld rond de €175 per meter.

raambekleding schuifpui

Plisségordijnen als raambekleding

Plisségordijnen zijn een stijlvolle optie voor het verduisteren van je raampartij. Kenmerkend is vooral de plooiing in de stof. Plisségordijnen zijn in verschillende stoffen verkrijgbaar, van transparant tot volledig verduisterend. Je kunt met plisségordijnen dus helemaal zelf de mate van verduistering en privacy bepalen.

Je hebt al een 2 x 1.5 meter plisségordijn voor gemiddeld €170.

Vouwgordijnen voor jouw schuifpui

Vouwgordijnen zorgen voor een warme uitstraling. Deze soort raambekleding past perfect bij iedere woonstijl, van modern tot landelijk. Met het bedieningskoord of de ketting kun je de gordijnen gemakkelijk omhoog of omlaag doen.

Vouwgordijnen kenmerken zich door de horizontale vouwen in de stof, hierdoor vouwen ze zichzelf op zodra je ze omhoog doet. Je bepaalt zelf de lichtinval en het zicht naar buiten door ze eenvoudig omhoog of omlaag te trekken.

Het nadeel van vouwgordijnen is dat ze vrij veel ruimte innemen zodra ze helemaal zijn opgevouwen. Je ziet ze altijd goed zitten, ook als ze zijn opgevouwen. Wil je dit niet? Dan kun je beter kiezen voor een andere soort raambekleding, zoals jaloezieën.

Kies ook een stijlvolle hordeur!

Op een zomerse dag is het heerlijk om jouw schuifpui helemaal open te zetten. Het grote nadeel hiervan is dat insecten dit als een mogelijkheid zien om jouw huis binnen te dringen. Naast raambekleding voor een schuipfui, is een hordeur dus ook belangrijk.

Hordeuren zijn heel eenvoudig te bedienen, ze werken namelijk precies hetzelfde als een normale schuifdeur. Plissé hordeuren zijn verkrijgbaar in iedere gewenste maat. De meeste hordeuren zijn voorzien van gaas dat zichzelf opvouwt wanneer je hem dicht doet. Hierdoor neemt de hordeur weinig ruimte in beslag.

Het nadeel van plissé hordeuren is dat ze niet zonwerend zijn. Daarnaast zijn hordeuren vaak aan de dure kant: je bent al gauw zo’n €1000 kwijt voor een hordeur van 4 bij 2 meter.

Als je jouw schuifpui regelmatig open zet is het de investering meer dan waard. De irritatie en vervuiling die gepaard gaan met vliegen in huis is namelijk erg frustrerend.

Tips raambekleding schuifpui

Voordat je gaat kiezen welke raambekleding jij het beste kunt kiezen, kun je jezelf het volgende afvragen:

 • Hoe vaak open ik mijn schuifpui?
 • Wordt de raambekleding de hele dag door gebruikt, of heb ik alleen in de avonden behoefte aan privacy?
 • Hoe verduisterend moet de raamdecoratie zijn?
 • Wat is mijn budget?

Aan de hand van de antwoorden die je hebt gegeven, kun je bepalen welke raambekleding het meest geschikt is in jouw situatie.

Advies raambekleding schuifpui

Hopelijk hebben wij jou kunnen inspireren! We wensen je succes met het uitzoeken van de perfecte raambekleding voor jouw schuifpui.

Heb je nog vragen? Je kunt natuurlijk bij ons terecht voor professioneel en vrijblijvend advies. Neem contact met ons op, wij helpen je graag.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×