Schuifpui of openslaande deuren?

Van je tuin wil je het liefst het hele jaar door genieten, ook vanuit je huis. Door een glazen schuifpui of openslaande deuren te plaatsen, creëer je die mogelijkheid. Maar kies jij voor openslaande deuren of ga je toch voor een schuifpui?

Het verschil tussen een schuifpui en openslaande deuren

Met beide opties creëer je meer verbinding tussen je woonruimte en je tuin. Maar wat is nou precies het verschil tussen een schuifpui en openslaande deuren?

Bij een schuifpui schuiven de verschillende delen langs elkaar heen bij het openen. Openslaande tuindeuren draaien, zoals het woord al doet vermoeden, naar buiten open.

De keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren kan lastig zijn, want beiden hebben hun voors en tegens. In deze blog zetten we de kenmerken van zowel de schuifpui als de openslaande deuren op een rijtje, zodat jij kunt overwegen welke van de twee het best bij jou past.

Hoeveelheid ruimte

Ten eerste is de hoeveelheid ruimte die je hebt iets om in je overweging mee te nemen. Bij een grote tuin zijn zowel een schuifdeur als openslaande deuren prima opties.

Is je ruimte beperkter? Dan kan het slimmer zijn om te kiezen voor een schuifpui. Een schuifdeur naar je tuin neemt namelijk minder plaats in dan openslaande deuren. Waar een openslaande deur plaats moet hebben om open en dicht te kunnen, schuif je een schuifpui zo open, zonder dat het ruimte kost.

Prijs

Ook de prijs is natuurlijk iets waar je over nadenkt bij het maken van je keuze. Die hangt af van de materialen die je kiest en van het type schuifpui of openslaande deuren. Zo is een dubbele schuifpui wat duurder dan een enkele en zijn aluminium en hout duurder dan kunststof.

Over het algemeen liggen de kosten voor openslaande deuren vaak wat hoger dan de kosten voor een schuifpui. De verschillen zijn echter niet heel groot.

Locatie van de deuropening

Twijfel je tussen een schuifpui of openslaande deuren? Dan is de locatie van de deuropening ook iets waar je over na moet denken. Een kenmerk van een schuifpui, is dat je zelf kiest of je de vrije doorgang links of rechts wilt. De deuropening zit dus niet in het midden. Of dit een voordeel of een nadeel is, hangt af van de inrichting van je huis en je tuin.

Bij openslaande deuren heb je geen keuze en zit de opening eigenlijk altijd in het midden. Ook dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn, afhankelijk van hoe jouw huis en tuin zijn ingericht.

Smaak en stijl

Behalve de locatie van de deuropening, de prijs en de hoeveelheid ruimte, zijn ook smaak en stijl van belang bij je keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren. Er wordt vaak gezegd dat openslaande deuren nostalgischer of authentieker zijn dan een schuifpui, en dat ze daarom beter passen bij een wat oudere, karakteristieke woning.

Een schuifpui oogt strakker, en zou dus beter passen bij een nieuwer, moderner huis. Dit is echter ook een kwestie van smaak. Ga daarom op zoek naar voorbeelden, bijvoorbeeld via Google, Pinterest en Instagram, en beslis zelf wat jij mooi vindt!

Hulp nodig bij je keuze tussen een schuifpui of openslaande deuren?

Het kiezen van een tuindeur kan lastig zijn. Vind je het na het lezen van deze blog nog steeds moeilijk om te beslissen of je gaat voor een schuifpui of openslaande deuren? Neem dan vrijblijvend contact op met ons team. We geven je graag advies en staan altijd klaar om je te helpen.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×