Schuifpui vervangen: wanneer is dit nodig en wat kost het?

Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval in huis. Maar na veelvuldig gebruik komt er helaas een moment dat je de schuifpui moet vervangen. Wanneer is dit het geval? Wat kost het om ‘m te vervangen en wat zijn de alternatieven voor een nieuwe pui? Na het lezen van deze blog weet jij wat de opties zijn.

Wanneer is het nodig om de schuifpui te vervangen?

Het vervangen van een nieuwe pui kan verschillende redenen hebben:

 • De schuifpui gaat niet meer soepel open en dicht;
 • De schuifpui isoleert niet meer goed;
 • Er zit een lek in de beglazing van de pui;
 • De pui staat scheef;
 • Het slot van de pui is beschadigd;
 • Het kozijn is rot.

Is één van bovenstaande situaties van toepassing? Dan kan het zijn dat je de pui niet volledig hoeft te vervangen. Heeft de pui meerdere mankementen, dan adviseren we om wel voor een nieuw exemplaar te gaan.

Soms voldoet het om enkele onderdelen te vervangen. Is het slot van de pui bijvoorbeeld kapot, dan los je dit al op door enkel het slot van de schuifpui te vervangen.

Is het glas kapot en is de pui verder nog in goede staat? Dan kun je overwegen om alleen het glas te laten vervangen. De kosten van het vervangen van het glas zijn lager dan de kosten voor het vervangen van de volledige pui.

Als de schuifpui niet meer soepel open gaat kan het zijn dat de wieltjes van de pui kapot of versleten zijn. Is dit het geval, dan kun je dit oplossen door de wielen van de schuifpui te vervangen door nieuwe.

Waarmee kan ik mijn schuifpui het beste vervangen?

Als de pui meerdere mankementen heeft en in slechte staat is, dan is het verstandig om ‘m te vervangen door een nieuwe. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe schuifpui te plaatsen, maar er zijn ook alternatieven. Wat zijn de opties?

De optie die het beste is hangt af van jouw persoonlijk voorkeuren, smaak en budget. Twijfel je tussen een schuifpui of openslaande deuren? Onze blog ‘Schuifpui of openslaande deuren?’ helpt je met het maken van deze keuze.

Schuifpui vervangen door openslaande deuren

Wat kost het om een nieuwe schuifpui te plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een schuifpui hangen af van de keuzes die je maakt in formaat, materiaal en glassoort. Gemiddeld starten de prijzen voor een schuifpui bij €2500,- en eindigen bij €6000,-

De kosten van het vervangen van je schuifpui voor openslaande deuren liggen vaak wat hoger dan de kosten voor een nieuwe schuifpui. De verschillen zijn echter niet heel groot.

Heb je een schuifpui op maat nodig? Ga dan uit van een prijs van €300,- per vierkante meter pui. Wil je weten hoe de kosten van een schuifpui precies zijn opgebouwd? In onze blog ‘Wat kost een schuifpui?’ vind je een uitgebreid overzicht.

Schuifpui vervangen

Tijd om je schuifpui te vervangen?

Na het lezen van deze blog weet je wanneer het tijd is om je schuifpui te vervangen, wat dat kost en welke opties er zijn. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het plaatsen van een nieuwe pui?

De specialisten van Glazen Wanden Specialist adviseren je graag. Neem contact op, maak een afspraak voor een persoonlijk en vrijblijvend advies of vraag direct een offerte aan.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×