Spiekozijn(en) voor je overkapping

Wil je meer beschutting rondom je overkapping of veranda? Met een spiekozijn zit je altijd lekker droog. Je creëert meer leefruimte en geniet langer van het buitenleven.

Glazen Wanden Specialist levert en monteert verschillende soorten spiekozijnen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hieronder meer of neem contact op met onze collega’s voor een persoonlijk advies.

Wat is een spiekozijn en waar dient het voor?

Met een spiekozijn maak je het schuine stuk van de zijwand van je veranda dicht. Het grote verschil met een volledige zijwand is dat je alleen het bovenste deel van de overkapping dichtmaakt. De rest blijft open. Op deze manier creëer je beschutting tegen regen, maar behoud je wel je vrije zicht en de zijwaartse lichtinval.

Spiekozijn van polycarbonaat of glas?
Wil je de zijwand van je veranda dichtmaken met een spiekozijn? Dan heb je de keuze uit twee verschillende soorten kozijnen: een aluminium spiekozijn met polycarbonaat of aluminium spiekozijn met glas. Wat zijn de kenmerken van deze verschillende types?

Aluminium spiekozijn van polycarbonaat
Polycarbonaat is een harde kunststofsoort die goed bestand is tegen hoge temperaturen. Het materiaal is een stuk sterker en lichter dan glas en vrijwel onbreekbaar. Polycarbonaat is wel krasgevoeliger dan glas.

Aluminium spiekozijn met glas

Glas is in vergelijking met polycarbonaat relatief zwaar. Het heeft een chique uitstraling, is krasvast, maar wel breekbaar.

Voor welk spiekozijn kiezen?

Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen welk materiaal het beste bij jou past. Hierin denken we graag met je mee. Om je te helpen hebben we de verschillende eigenschappen van polycarbonaat en glas tegenover elkaar gezet:

Polycarbonaat spiekozijn Glas spiekozijn
Doorzichtig Doorzichtig
Relatief licht Relatief zwaar
Neutrale uitstraling Chique uitstraling
Krasgevoelig Krasvast
Vrijwel onbreekbaar Breekbaar

 

Spiekozijn(en) kopen?

Wil je jouw veranda of overkapping uitbreiden met een spiekozijn? Dan ben je bij de Glazen Wanden Specialist aan het juiste adres. We helpen je graag met het op maat maken en het professioneel monteren van één of meerdere spiekozijnen. Maak een afspraak voor een persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan.

Wat klanten van ons vinden

Een greep uit onze klant reviews.

Tuinkamer

"Overkapping is paar weken geleden geleverd. Harstikke mooi geworden en snel gemonteerd. Binnenkort komen de glaswanden en zonwering en dan kunnen we genieten. Fijn bedrijf en goede service! Cijfer: 10"

- Fam. Verheijen

Glazenschuifwanden VG17 Sunparadise gemonteerd

"Zeer goede en vriendelijke service! In de showroom uitstekend geholpen en vervolgens zijn de afspraken keurig nagekomen. De plaatsing van de glazen schuifwanden is ook vlekkeloos verlopen. Absolute aa"

- Fam Verhaegh

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×