Veranda dichtmaken: dit zijn de mogelijkheden

Een veranda is als een verlengstuk van de woonkamer. Met een veranda kun je een groot deel van het jaar buiten genieten. Van de eerste lentedagen in het voorjaar tot een zacht zonnetje in de Indian Summer. Weersinvloeden hebben veel minder invloed, maar een veranda biedt geen volledige bescherming.

Wil je het maximale uit je veranda halen? Wil je vrijwel het hele jaar door buiten kunnen zitten? Dan is je veranda dichtmaken een goed idee!

Veranda afsluiten

Een veranda afsluiten kan op verschillende manieren. Om de juiste oplossing te kiezen moet je eerst bepalen wat je wilt. Houd daarbij rekening met de volgende aspecten:

 • Locatie: hoe is de overkapping gepositioneerd, rekening houdend met zon en wind?
 • Ontwerp: hoe kan de veranda qua stijl aansluiten op de woning?
 • Voorzieningen: wat zijn praktische wensen, bijvoorbeeld rondom verlichting en elektriciteit?
 • Budget: hoeveel financiële ruimte is er om de veranda dicht te maken?

Waarom veranda dichtmaken met glas?

Een veranda afsluiten kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor wanden van hout, kunststof of aluminium, maar dat gaat al snel ten koste van wat vaak het hoofddoel is: genieten van het buiten zijn.

Een glazen wand is dan ook ideaal, want daardoor houd je contact met de tuin. Bovendien maak je maximaal gebruik van de zon, het licht mag letterlijk binnenkomen. Het voordeel daarvan is dat je bijna het hele jaar door aangenaam buiten kunt zitten.

Veranda afsluiten met glas

Een veranda dichtmaken met glas kan op verschillende manieren. Van winscherm tot schuifwand en van vouwwand tot vast kozijn: de keuzevrijheid is groot. Hieronder in vogelvlucht de mogelijkheden die de Glazen Wanden Specialist biedt voor een het dichtmaken van een veranda. Liever direct persoonlijk advies? Neem dan contact op.

Veranda dichtmaken met windschermen

Een windscherm is een praktische oplossing om de wind buitenspel te zetten. Horecagelegenheden maken hier veel gebruik van, maar ze zijn ook geschikt voor het afschermen van een terras, balkon of veranda. Met helder glas blijft het uitzicht onbelemmerd, mat glas zorgt voor privacy. Budgettair is dit vaak een aantrekkelijke optie, maar voor optimale bescherming zijn er betere opties voor het dichtmaken van een veranda.

Glazen schuifwand veranda

Wil je optimale bescherming en maximale transparantie? Kies dan voor een glazen schuifwand op maat. Eenvoud is troef want een glazen schuifwand is uiterst gebruiksvriendelijk. Regen, wind en stof maken geen kans, maar licht komt wel volop binnen. Een investering die de waarde van een woning verhoogt.

Glazen schuifpui veranda

Net als een schuifwand zorgt ook een glazen schuifpui voor een makkelijke verbinding met buiten. Een schuifpui is modern, tijdloos en zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Het verschil met een schuifwand zit in de panelen: een schuifpui bestaat uit twee panelen die over elkaar schuiven, een schuifwand uit meerdere panelen die allemaal achter elkaar geschoven kunnen worden.

Veranda dichtmaken met glazen schuif-draaisysteem

Wil je een systeem dat weinig ruimte in beslag neemt maar wel zorgt voor een makkelijke overgang tussen binnen en buiten? Kies dan voor een glazen schuif-draai systeem. De losse panelen kunnen heel efficiënt in een hoek geplaatst worden, waardoor een open verbinding over de volle lengte ontstaat. Daardoor voelt het binnen écht als buiten.

Veranda afsluiten met glazen vouwwand

Het innovatieve ‘kniksysteem’ maakt de glazen vouwwand multifunctioneel. Glazen vouwwanden hebben geen vast gedeelte en zijn dus bij uitstek flexibel. Schuif ze naar wens naar binnen, naar buiten of helemaal opzij tot een breedte van slechts 50 centimeter! Op maat gemaakt met geïsoleerde profielen en geluidwerend glas.

Vaste kozijnen

Ben je op zoek naar een stijlvolle aanvulling op een terrasoverkapping? Met een luxe uitstraling en een hoog afwerkingsniveau? Kies dan voor vaste kozijnen. De Glazen Wanden Specialist werkt altijd met kwalitatieve kozijnen van aluminium. Vaste kozijnen worden vaak gecombineerd met schuifdeuren of vouwdeuren. Daardoor is er altijd een aangenaam binnenklimaat.

Zijkant veranda dichtmaken

Heb je eigenlijk alleen last van wind uit een specifieke hoek? Of is het volledig afsluiten van een veranda om een andere reden niet nodig? Kies dan voor zijkant veranda dichtmaken. Soms volstaat het plaatsen van een of meerdere spiekozijnen, soms zijn volledige zijwanden nodig. Wat de voorkeur ook heeft: maatwerk is altijd verzekerd.

Nog vragen? Neem contact op

Ben je benieuwd wat de Glazen Wanden Specialist voor jouw veranda kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie en persoonlijk advies. Samen maken we jouw woonwensen realiteit.

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×