Tuinkamer inrichten? Wij geven je 6 tips

Zo lang mogelijk genieten van het buitenleven, wie wil dat nou niet? Met een tuinkamer geniet je al in de vroege ochtenduurtjes van je tuin en ook ’s avonds zit je nog lang behaaglijk buiten.

Ben jij (binnenkort) de gelukkige eigenaar van zo’n extra leefruimte? Dan wil je deze natuurlijk zo comfortabel en praktisch mogelijk inrichten.

Wij geven je in deze blog de nodige tips voor het inrichten van jouw tuinkamer.

Tip 1. Besteed aandacht aan de vloer van de tuinkamer

Als de basis maar goed is! Besteed daarom, voordat je je tuinkamer gaat inrichten, extra aandacht aan de vloer. Mooie meubels en accessoires komen namelijk lang niet zo mooi tot hun recht als er geen goede vloer in ligt. Zonde, want in een tuinkamer kun je tegenwoordig alle kanten op als het om een vloer gaat.

We raden je aan om een vloer te leggen die past bij de sfeer die je wilt creëren. Wil je in je tuinkamer een huiselijke sfeer? Kies dan voor een houten vloer, eventueel verfraaid met een knus vloerkleed.

Ga je voor meer eenheid met de rest van je tuin? Dan is een gietvloer of een vloer met grind de juiste keuze.

Tip 2. Tuinkamer inrichten? Vergeet de zonwering niet

Zelfs op de frissere dagen geniet je met een tuinkamer optimaal van het buitenleven. De wanden van een tuinkamer zijn vaak volledig van glas. Zo zit je beschut uit de wind, zonder dat je uitzicht belemmerd wordt.

Toch kan het hartje zomer flink warm worden in Nederland. Het is daarom raadzaam om (een deel van) de tuinkamer te voorzien van zonwering. Plissés, luxaflex of zelfs zonnedoeken: ze zorgen allemaal voor een beetje extra schaduw en een aangename gevoelstemperatuur.

Tuinkamer inrichten

Tip 3. Zorg voor comfortabele meubels

Met welke meubels wil je je tuinkamer inrichten? Of je nu gaat voor een moderne tuinkamer of een tuinkamer met een landelijke inrichting, in een tuinkamer wil je zo lang mogelijk vertoeven. Zorg daarom voor comfortabele meubels.

Houd hierbij wel rekening met de functie van de tuinkamer. In een loungeset kun je lekker onderuit gezakt een boek lezen, maar voor een diner met vrienden of familie is het minder geschikt. Gelukkig heb je tegenwoordig steeds meer comfortabele eetstoelen. Ideaal voor de kleinere tuinkamers, waar geen ruimte is voor een loungeset én een eettafel.

Tip 4. De natuur in je tuinkamer

Wil jij het echte buitengevoel ervaren? Haal dan de natuur in je tuinkamer. Door de ruimte te voorzien van een paar prachtige planten maak je de connectie met je tuin en creëer je een rustgevende sfeer.

Ook het gebruik van natuurlijke materialen, zoals houten tuinmeubels en accessoires, zorgt voor dat echte outdoor-gevoel.

Tuinkamer inrichten - natuur

Tip 5. Houd het warm

De meeste tuinkamers worden niet-geïsoleerd gemonteerd. Toch zorgen de, veelal glazen, wanden voor voldoende beschutting tegen tocht en wind.

Wil je toch meer warmte? Richt je tuinkamer dan in met een houtkacheltje. Een knapperend haardvuur is niet alleen lekker warm, het is ook een echte sfeermaker. Perfect voor de mooie herfstavonden.

Pak de wijnglazen er maar vast bij!

Tuinkamer inrichten - Houd het warm

Tip 6.  Accessoires om je tuinkamer in te richten

Ligt er een mooie vloer? Staan er fijne meubels? Dan is het tijd om de inrichting van je tuinkamer compleet te maken met leuke accessoires. Omdat een tuinkamer in feite een extra leefkamer is, kun je de ruimte ‘af-stylen’ met accessoires die je ook voor je woonkamer zou gebruiken.

Denk aan een mooi vloerkleed, comfortabele kussens en een handige leeslamp. Of wat dacht je van een speelse hangmat? Perfect om tot rust te komen. Een mooi wandkleed, een schilderij of een persoonlijke foto aan de wand maakt de inrichting helemaal af.  

Bekijk ook onze andere blogs

Wil je meer tips rondom jouw glazen buitenruimte? Bekijk dan ook eens onze andere blogs. Bijvoorbeeld onze blog over een overkapping inrichten en de beste raambekleding voor een schuifpui.

Met onze tips wordt jouw buitenruimte gegarandeerd een prachtig geheel.

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 10 MB.
    Je gebruikt een verouderde webbrowser

    Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

    ×